Medi ambient

Medi ambient

El nou servei de recollida de residus al Berguedà, en marxa el primer trimestre de 2025

El Consell Comarcal l’adjudica a l’empresa Tractaments Ecològics SA per un import anual de 3,3 milions

El Consell Comarcal del Berguedà ha adjudicat a l’empresa Tractaments Ecològics SA, per un import de prop de 3,4 milions d’euros, el servei de recollida de residus, que es preveu que es posarà en marxa durant el primer trimestre de 2025. Es tracta de l’única que s’ha presentat per oferir el servei als 29 municipis que tenen delegada la competència a l’ens. El contracte té una vigència de vuit anys amb la possibilitat de prorrogar-lo dos anys més. El servei inclou la instal·lació de contenidors intel·ligents amb accés controlat a la majoria de municipis, la millora de la recollida porta a porta i una campanya informativa intensiva per conscienciar a la ciutadania. A partir d’ara es preveuen sis mesos per a la implantació del nou servei, adquisició de material, vehicles i realització de la campanya informativa. Amb el nou servei es volen augmentar els nivells de reciclatge al Berguedà, la quarta comarca que més recicla amb un percentatge del65,7% el 2023. En concret, es vol potenciar l’ús de contenidors intel·ligents i millorar la recollida porta a porta.

Segons el Consell Comarcal, s’instal·laran contenidors tancats per les quatre fraccions (orgànica, resta, paper i envasos) a Borredà, Capolat, Castell de L’Areny, Castellar de n’Hug, Castellar del Riu, l’Espunyola, Fígols, Gisclareny, Gósol, Montclar, Montmajor, La Nou de Berguedà, la Quar, Sagàs, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Santa Maria de Merlès, Vallcebre i Viver i Serrateix. Seran d’accés personalitzat per a casa usuari amb una targeta magnètica. Hi haurà un total de 44 àrees on es concentraran els contenidors. Hi haurà un equip d’agents mediambientals per garantir el bon funcionament del nou sistema de recollida de residus. S’encarregaran d’atendre les consultes i dubtes dels veïns, oferint assessorament personalitzat.

D’altra banda, el Consell Comarcal també ha adjudicat el contracte de recollida de roba usada i voluminosos al Berguedà per vuit anys, amb opció de prorrogar-lo dos més, a la Fundació Privada Pro Disminuïts del Berguedà La Llar, per un import de 220.000 euros. El nou servei també es començarà a oferir a principis de 2025. El nou concurs de la recollida de voluminosos suposa una millora ja que permetrà prestar el servei a les 29 poblacions de les quals el Consell Comarcal té cedides les competències. Actualment, s’ofereix als 12 municipis que fan el porta a porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia