Medi ambient

medi ambient

El govern anuncia ajuts als pagesos afectats per la sequera

La pagesia de Catalunya que hagi estat afectada per la sequera rebrà ajuts del govern. Així ho va anunciar ahir el conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, que en una visita a Cabacés va explicar que adaptaran les subvencions al perjudici de la sequera. “El govern destinarà tots els recursos disponibles per intentar que ningú hagi de plegar”, es va comprometre el conseller, que va afegir que la setmana que ve es donaran a conèixer els detalls de la convocatòria. Paral·lelament, va afirmar que acceleraran “al màxim” les obres per connectar el pantà de Margalef amb el regadiu del Garrigues Sud.

Abans Ordeig va assistir a l’acte de tancament de la vint-i-vuitena jornada tècnica de l’arròs de l’IRTA, on va animar els arrossaires del delta de l’Ebre a innovar i fer “transferència tecnològica” per poder garantir la viabilitat de les seves explotacions. Segons Ordeig, fer-ho genera valor afegit. També va lloar la coordinació del sector al delta de l’Ebre a l’hora de treballar conjuntament per buscar solucions tecnològiques als reptes que plantegen el canvi climàtic o plagues com les del cargol poma.

El problema de l’aigua

A la gestió de l’aigua en un context de sequera també s’hi va referir la consellera de Territori, Sílvia Paneque, que va visitar la dessalinitzadora del Prat. “Les dessalinitzadores han estat clau per no haver d’assumir restriccions d’aigua pitjors que les que hem hagut de viure”, va dir Paneque, que va insistir que aquests equipaments seran clau per al canvi de model del cicle de l’aigua que ha de fer Catalunya.

D’altra banda, una nova fuita va obligar ahir al matí a tornar a tallar el subministrament d’aigua als municipis del Montsià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia