Medi ambient

QUERALBS

Paneque es compromet amb el projecte Ecovall de Vall de Núria

La consellera de Territori, Sílvia Paneque, ha inaugurat, en el marc de la festa de Sant Gil de Vall de Núria, l’exposició temporal Núria, l’Ecovall del Pirineu. Una vall sense contaminació. Ens ajudes?, que té per objectiu donar a conèixer als visitants el Projecte Ecovall, una innovadora iniciativa compromesa amb la millora i protecció del medi natural i interpel·lar-los perquè també col·laborin en la preservació de la vall. L’exposició, ubicada a l’espai de lloguer de material dins del Volum Nord, serà gratuïta per a tothom i estarà oberta al públic fins a l’1 de novembre de 2024.

Paneque ha recordat que Núria és “estiueig, muntanya, valors cristians i humanistes i, sobretot, és catalanisme”. La consellera hi ha afegit que “el projecte aprovat és bo per a Núria i Queralbs”. També ha indicat que “el Cremallera de Núria relliga la unitat de la Vall de Ribes i té un pes històric en la identitat del nostre país, vinculada a la innovació i al desenvolupament industrial”.

La festa de Sant Gil, patró dels pastors, és una festa de caràcter religiós que combina actes solemnes amb propostes musicals i balls tradicionals. L’acte ha comptat amb la presència la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque Sureda, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, el president d’FGC, Toni Segarra Barreto, l’alcaldessa de Queralbs, Imma Constans, el director d’FGC Turisme, Toni Sanmartí Rovira, i el gerent de Vall de Núria, Toni Casals Picola, entre altres personalitats representants del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.