Medi ambient

societat

Reclamen vehicles equipats perquè els Agents Rurals puguin gestionar la sobrepoblació de conills i senglars

Unió de Pagesos denuncia que es va retirar aquest equipament sense haver previst una alternativa

Les sobrepoblacions de conills i senglars són un veritable maldecap pels pagesos. És per això que Unió de Pagesos reclama al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que posi a disposició del cos d’Agents Rurals vehicles equipats i homologats per tal de poder gestionar correctament les sobrepoblacions de fauna salvatge. Una demanda del sindicat que es fa, diuen, després d’haver comprovat l’eficàcia dels vehicles equipats que els Agents Rurals han tingut fins ara, en determinats indrets de la plana de Lleida o de les comarques de Girona.

Segons informa el sindicat, l’any 2018 el Govern va posar a disposició dels Agents Rurals quatre camionetes del tipus pick up, dues a Lleida i dues a Girona, gestionades a través del sistema de renting. Això ha provocat, detallen, que “un cop finalitzada la concessió ara fa uns dies, l’Administració ha hagut de retornar els vehicles sense haver tancat prèviament una alternativa útil per al servei”. El sindicat lamenta aquesta situació ja que, destaca, aquest era un mètode eficient que permetia als cos d’Agents Rurals gestionar fauna tan de dia com de nit, en col·laboració amb pagesos i caçadors de les zones afectades. Davant els resultat obtinguts d’aquesta experiència, i davant la certesa que la presència de fauna salvatge segueix lluny de resoldre’s, Unió de Pagesos exigeix a l’Administració que posi a disposició del cos més vehicles amb característiques similars o superiors per tal de poder programar més sortides de gestió per reduir la població de fauna que afecten els camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia