Medi ambient

El Govern vol posar en marxa l’Agència de la Natura abans de l’estiu vinent

Ho ha anunciat el secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, durant la inauguració d’una exposició fotogràfica als Aiguamolls de l’Empordà

El secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, ha explicat avui a Castelló d’Empúries que el Govern està treballant amb la intenció de posar en marxa l’Agència de la Natura de Catalunya (ANACAT) en el termini de 9 mesos. L’agència, creada per llei el juliol de 2020, “ha de servir per dotar d’una major capacitat executiva a la protecció, la planificació, la gestió, la restauració, la millora i l’estudi del medi natural de Catalunya”, exposen des de la Generalitat de Catalunya. Fins ara s’han publicat els estatuts i s’ha realitzat el procés d’informació pública, previ a la seva aprovació.

Sargatal s’ha compromès també a potenciar els parcs naturals, que ha qualificat de “veritable aparador de la política ambiental del Govern”. El secretari ha evidenciat els avenços que s’han produït en la coordinació i el treball conjunt del sistema de Parcs Naturals per arribar a la ciutadania, amb una imatge conjunta, puntualitzant que “s’hi ha fet molta feina, però encara cal anar fent passes endavant” perquè “són indrets de gran valor ambiental que visita moltíssima gent, que ha de sortir conscienciada i seduïda ambientalment”.

Així s’ha manifestat durant la inauguració de l’exposició de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya “Meravelles dels Aiguamolls de l’Empordà”, instal·lada al centre d’informació del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, d’on va ser el director des de la seva creació, entre els anys 1984 i 1998, i que ha visitat acompanyat del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur. Per al secretari de Transició Ecològica, que ha evocat els seus orígens en la lluita per la protecció d’aquest espai natural, “els Aiguamolls han patit una època de baixa intensitat de gestió, com els parcs naturals en general, i ara ho hem de revertir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern vol posar en marxa l’Agència de la Natura abans de l’estiu vinent

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Fi de les restriccions amb el minitransvasament de l’Ebre

L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ
infraestructures

Adif dona per resolta l’incident que ha provocat retards en l’alta velocitat a Sants

Barcelona

CCOO i Alferro convoquen quatre dies de vaga als FGC coincidint amb la Mercè

BARCELONA

Es desencalla la construcció del nou centre de residus a Campdorà

GIRONA
SOCIETAT

Convoquen una concentració contra la zona verda d’El Masnou

El Masnou
societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

blanes

Denuncien una agència de viatges per una presumpta estafa en la venda de bitllets d’avió

MOLLET DEL VALLÈS

Més d’un centenar de treballadors recorden la cuinera assassinada a Mas d’Enric fa mig any

El Catllar