Medi ambient

L’ACA impulsa la millora ecològica de les rieres de Calonge i dels Molins

L’Agència Catalana de l’Aigua ha tret a licitació la redacció del projecte per a impulsar la millora ecològica de les rieres de Calonge i dels Molins, dins del terme municipal de Calonge i Sant Antoni. El pressupost de licitació és de 80.796 euros (IVA inclòs) i es poden presentar ofertes fins el 30 de setembre.

Aquest projecte, previst en la planificació hidrològica vigent, preveu definir les actuacions que millorin la connectivitat fluvial d’aquests cursos fluvials en un tram de dos quilòmetres. L’objectiu, per tant, serà fixar les mesures que permetin una millora ecològica d’aquestes rieres, reduint alhora l’alta densitat d’espècies vegetals invasores com el plomall de la pampa, la canya americana, entre d’altres.

També, es preveu millorar el pas de fauna i sediments, plantejant la transformació total o parcial de diverses estructures de connectivitat transversal dels mateixos cursos fluvials. L’àmbit de l’actuació transcorre des de la urbanització de Vilanova de Cabanyes fins al creuament de la riera sota la C-31.

En aquests cursos fluvials s’han dut a terme, prèviament, per part de la Diputació de Girona, treballs per controlar i eradicar espècies vegetals invasores, que presenten una elevada densitat. El projecte definirà, per tant, les actuacions més adients per a eradicar de manera definitiva aquesta vegetació i també la plantació d’espècies pròpies d’aquest ecosistema com els verns. Els àmbits de control d’espècies exòtiques invasores requeriran comunitats secundàries d’àmplia i ràpida colonització basat en l’estratègia de cobertura del sòl i d’ombreig per tal de millorar la substitució progressiva per riberes autòctones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia