Medi ambient

clima

Augmenten a 17 el nombre de morts per les catastròfiques inundacions que arrasen el centre d’Europa

Hi ha diversos desapareguts i milers de persones han estat evacuades pel pas de la tempesta Boris

La República Txeca, Polònia i Àustria temen que el pitjor podria encara d’arribar

La tempesta Boris continua fent estralls al seu pas pel centre d’Europa, on les autoritats de la República Txeca, Polònia i Àustria adverteixen que el pitjor podria encara haver d’arribar. El nombre de morts s’eleva ja a disset: set a Romania; tres a Àustria, concretament a l’estat de la Baixa Àustria; quatre més a Polònia i tres a la República Txeca, segons l’últim recompte de víctimes. La xifra anirà creixent amb tota probabilitat perquè s’ha informat de diverses persones desaparegudes en els diferents països afectats per les catastròfiques inundacions causades pels desbordaments de rius arran de les intenses pluges que està deixant la tempesta Boris. A més, milers de persones han hagut de ser evacuades i també s’han registrat talls en el subministrament d’electricitats en els diversos països afectats. A més, de Polònia, Àustria, i la República Txeca, el temporal de pluja i vent també castiga Hongria, Eslovàquia i Moldàvia.

A Alemanya la situació és d’alerta, sobretot a l’estat de Saxònia, després que les aigües dels seus rius hagin començat a pujar i puguin desbordar-se.

Més enllà d’Europa

El mal temps no només afecta el Vell Continent. Unes fortes precipitacions i greus aiguats han causat danys també tant a Àsia com a l’Àfrica, informa Efe En el primer cas, el país més mal parat és Birmània, on la depressió tropical Yagi deixa ja 113 morts, 64 desapareguts i més de 320.000 desplaçats, especialment a la regió central.

A l’Àfrica, segons informa Efe, almenys 281 presos es troben desapareguts a Nigèria, on ha estat necessari evacuar les presons per les inundacions que han negat gran part de la ciutat de Maiduguri, la capital de l’estat de Borno i on més d’un milió de persones s’han vist afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.