Medi ambient

La Plataforma pel Decreixement Turístic de Girona reclama abolir les ajudes per promoure el turisme

La Plataforma pel Decreixement Turístic de Girona reclama a través d’un comunicat d’eliminar les subvencions i les ajudes públiques destinades a promoure el turisme i gestionades pel Patronat de Turisme de la Costa Brava; de posar fi al turisme de masses i encaminar les polítiques públiques cap a un model de decreixement en aquelles zones més afectades pel turisme i a redefinir el model econòmic, acabant amb el monocultiu turístic i prioritzant les necessitats bàsiques de la ciutadania, com l’habitatge, la salut, l’educació i el transport públic.

La plataforma assegura que “els excessos del turisme no s’haurien produit sense la col·laboració de les administracions públiques, que durant tots aquests anys han ignorat els senyals d’alarma i han promocionat el turisme a través d’organismes participats pel món empresarial”.

Apunten, així mateix al paper que té el Patronat de Turisme Girona Coata Brava i l’acusa de “fomentar activitats exclusives i altament contaminants en benefici d’empreses que no aporten cap valor afegit a la societat”. Es refereixen a la marca Costa Brava Cruise Ports com una entitat que porta a terme “activitats de màrqueting dirigides a augmentar la presència de creuers que fan parada en aquest territori.”

També retreuen al Patronat que “en plena emergència per sequera, el Patronat ha continuat amb la promoció dels camps de golf de la Costa Brava” i no estalvien de referir-se a “les nombroses irregularitats i els casos de corrupció que han anat esquitxant el Patronat al llarg de l’última dècada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia