Medi ambient

societat

L’AECORK celebra la 32a edició dels Premis Gla d’Or a Torrent

La flequera Isabel García, el treballador del suro Miquel Mascort, la Fundación Biodiversidad i ‘Wine in Moderation’ han estat guardonats aquest vespre amb els XXXII Premis Gla d’Or de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK). Es tracta del màxim reconeixement que entrega el sector surer català i que té per objectiu posar en valor la tasca d’institucions, personalitats, entitats o iniciatives relacionades amb el suro. D’aquesta manera, l’esdeveniment ha reunit els principals exponents del sector per reivindicar el suro català com a producte natural de proximitat i qualitat i les seves implicacions sostenibles, socials o econòmiques.

En aquest sentit, Joan Puig, president d’AECORK, ha remarcat durant la gala que s’ha celebrat a l’Hotel Mas de Torrent que “al llarg dels anys hem tingut l’honor de guardonar persones o Institucions de l’àmbit de la gastronomia, la viticultura o organismes internacionals molt rellevants en qüestions ambientals i de sostenibilitat, així com administracions que han mostrat el seu suport a la indústria surera per ser exemple de sostenibilitat, innovació i ocupació. Voldríem destacar i agrair a totes elles per ser avui i ser sempre grans ambaixadors del suro i dels atributs de sostenibilitat, excel·lència o territori que els surers reivindiquem dia a dia amb la convicció que som una indústria exemplar i un aliat imprescindible per als sectors forestal o enològic”.

Pel que fa als guardonats, s’ha premiat a la Fundación Biodiversidad per la seva lluita per reparar la pèrdua de biodiversitat, l’aposta per solucions basades en la natura i pel suport a projectes transformadors, també de l’àmbit surer. També a rebut un reconeixement ‘Wine in Moderatio’ pel seu compromís amb el consum de vi responsable i per liderar l’aposta per una cultura del vi saludable.

Per la seva banda, Isabel García ha obtingut el premia pel pa de briox en forma de tap de suro que va presentar al Campionat d’Espanya de Panaderia. En aquest sentit, l’AECORK valora la seva sensibilitat i atenció envers el vi de La Rioja amb especial atenció al tap de suro i la seva creativitat per executar una peça tan complexa.

Finalment, també s’ha premiat a Miquel Mascort pels gairebé 50 anys de trajectòria professional dedicats al sector surer català, esdevenint un pilar fonamental de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, a més d’un gran coneixedor d’aquesta matèria que sempre ha estat a disposició de tothom per oferir la seva ajuda.

Els Premis Gla d’Or

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya és una entitat que aglutina les principals empreses fabricants i/o comercialitzadores de productes de suro que exporten als principals mercats vitivinícoles mundials.

El premi Gla d’Or, una insígnia de solapa que representa una gla, es va instaurar el 1990 amb l’objectiu de reconèixer la tasca que institucions, organismes i figures destacades duen a terme en suport del suro, així com del vi i del patrimoni gastronòmic del nostre país. Al llarg dels anys, desenes de personalitats i institucions han estat guardonades, entre elles Álvaro Palacios, el Comitè de la Champagne, la Federación Española del Vino, els germans Roca i la Barcelona Wine Week.

L’entrega dels Gla d’Or 2024 s’ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent, l’Ajuntament de Palafrugell, Vidal Vidal Roig, Còmput, ERSM Insurance Brokers, Transports Ayach, Neteges Eko i Cellers Domenys 1917.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia