Medi ambient

Medi ambient

Alliberen un centenar d’ocells fringíl·lids intervinguts al Vendrell

Els mossos van denunciar 28 persones

Més d’un centenar d’ocells fringíl·lids, decomissats pels Mossos d’Esquadra el juliol passat al Vendrell, van ser alliberats dijous passat després d’haver passat cinc mesos en una centre de recuperació de la Generalitat. El passat 14 de juliol, la Unitat Regional de Medi Ambient va denunciar 28 persones en un dispositiu de protecció a la fauna. En concret, amb motiu d’una trobada organitzada per una societat ocellaire, van inspeccionar 114 aus, 107 de les quals van ser comissades per no disposar de la identificació ajustada a la legalitat vigent. Concretament es van comissar 40 caderneres (‘Carduelis carduelis’), 40 verdums (‘Cloris chloris’), 26 passerells (‘Linnaria cannabina’) i un pinsà (Fringilia coelebs). Els ocells van ser traslladats a un centre designat per la Generalitat on s’havia de valorar la seva reintroducció al medi. El dispositiu va comptar amb la participació dels ARRO, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat Regional de Policia Administrativa, que van aixecar dues actes per infraccions a la normativa de joc i espectacles.

Els mossos recorden que la caça d’aquest tipus d’ocells està prohibida. Només es permet en alguns casos la seva cria en captivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.