Medi ambient

Medi ambient

Cediran energia renovable a famílies vulnerables per reduir la pobresa energètica

L’Ajuntament de Tona, la Mancomunitat La Plana i la Comunitat Energètica La Tonenca signen un conveni de col·laboració

L’Ajuntament de Tona, la Mancomunitat La Plana i la comunitat energètica La Tonenca han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració, amb una durada de quatre anys, per reduir la pobresa energètica al municipi. En concret, gràcies a l’acord la comunitat cedirà energia renovable a un total de set famílies en situació vulnerable. Els serveis socials de la Mancomunitat escollirà les llars basant-se en uns barems estandarditzats. Segons l’alcalde de Tona, Lluís Ges, amb el conveni es reafirma el compromís del consistori per incrementar la sostenibilitat i el consum d’energies renovables. La Mancomunitat La plana farà una aportació de 700 euros, que es destinaran a formalitzar la inscripció de les llars beneficiàries com a membres de la Comunitat Energètica La Tonenca. La Tonenca, a més de la cessió de l’energia, també proporcionarà formació específica en estalvi energètic i ús eficient dels recursos.

Gràcies a l’acord amb què han arribat amb el Bisbat de Vic, La Tonenca podrà instal·lar plaques solars a la teulada de la sala Mossèn Pere Devesa – situada entre el carrer Barcelona i la plaça de l’Església. La instal·lació, d’entre 7 i 10 kW, preveu abastir amb 1 kW per família, i reservar també energia per poder-la cedir al rebost solidari de Tona. La inversió necessària per a la instal·lació serà de 12.000 euros. Amb el conveni amb el bisbat signat i el finançament adjudicat, ara ja només falta establir quan executar l’obra.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina, ha explicat que l’objectiu és estendre aquest model a la resta de poblacions de la seva àrea i, fins i tot, la Diputació ja s’hi ha interessat. De moment, Taradell i Balenyà ja treballen per establir convenis amb comunitats locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia