Medi ambient

mobilitat

Reus vol reduir la mobilitat en cotxe i crea una nova tarifa que unifica pàrquing i servei de bus i de bici

Els municipis catalans de més de 50.000 habitants han de posar en marxa a partir de l’1 de gener les zones de baixes emissions. A Reus, però, fan un pas més enllà de limitar l’accés de vehicles en determinades zones i tira endavant una mesura determinada a reduir la mobilitat en vehicle privat. L’Ajuntament, a través de les empreses municipals Reus Transport i Reus Mobilitat i Serveis, posarà en marxa a partir del 2025 una tarifa de preu superreduït i que unifica serveis d’aparcament municipal, transport públic i de bicicleta compartida. Sota el nom ‘Aparca i mou-te’ busca fomentar que la ciutadania de Reus deixi el cotxe particular aparcat els dies laborables i faci servir mitjans de transport no contaminants.

Si s’adquireix, l’usuari es compromet a aparcar de forma continuada el seu vehicle a l’aparcament municipal del Tecnoparc, amb possibilitat d’entrar i sortir de l’aparcament dos cops a la setmana. A canvi, rep un títol de transport T-365 que li permet l’ús il·limitat dels autobusos urbans arreu de la ciutat. La tarifa inclou també l’accés al servei de bicicleta pública Ganxeta, oferint viatges il·limitats de fins a 30 minuts.

El preu de la tarifa

El producte s’ofereix amb una tarifa superreduïda de 50 euros al mes, suposant 600 euros anuals. Si es comptessin els tres serveis per separat valdria 992 euros. L’usuari es compromet a un permanència d’un any.

La presidenta de Reus Transport, Marina Berasategui, sosté que l’aposta per la mobilitat sostenible és prioritària i que aquesta aposta permet “millorar la salut de la ciutadania i la lluita contra el canvi climàtic”. Daniel Marcos, president de Reus Mobilitat i Serveis, afegeix que “hem de tendir a moure’ns per la ciutat de manera sostenible; i així vol dir deixar el cotxe i fer serveis mitjans de transport no contaminants. I amb aquest objectiu posem a l’abast de la ciutadania una mesura innovadora, per avançar cap a una situat més verda i sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.