Medi ambient

medi ambient

La UdG debat la reconversió dels espais turístics mediterranis

L’adaptació al canvi climàtic en espais turístics del litoral mediterrani centrarà l’edició d’aquest any de l’Escola Internacional d’Estiu de Medi Ambient (ISSE 2024), impulsada des de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG). Les jornades reuniran divendres i dissabte que ve persones expertes, responsables polítiques, societat civil i comunitat universitària per a constatar quin és l’estat de la qüestió i debatre mesures i estratègies d’adaptació a la nova realitat –actual i futura– dels espais turístics del litoral mediterrani.

La sessió inaugural de l’ISSE 2024, que se celebrarà el 18 d’octubre a la Facultat de Ciències de la UdG, serà a càrrec de Marta Olazábal, responsable del Grupo de Investigación en Adaptación al Cambio Climático del Basque Centre for Climate Change.

La segona jornada, el dissabte 19, es traslladarà a la sala de Ca la Pruna de Pals, on els assistents visitaran algunes de les actuacions que s’estan implementant al territori de la Costa Brava per a adaptar aquesta destinació als efectes del canvi climàtic.

Segons assenyala l’Institut de Medi Ambient, la conca del Mediterrani és una de les regions més afectades pel canvi climàtic a través fenòmens com l’augment del nivell del mar, l’erosió costanera, els episodis de sequera, la calor extrema i les inundacions. “Aquests impactes no només amenacen els ecosistemes locals, sinó també la qualitat de vida de les persones i les economies del litoral mediterrani, on el turisme és la font principal d’ingressos de moltes comunitats”, es destaca. És per això que es considera que “l’adaptació climàtica en aquests espais és un repte ambiental que només pot ser abordat satisfactòriament des de la transdisciplinarietat”. En aquest sentit, les jornades busquen ser un pont entre la recerca més innovadora duta a terme des de diferents disciplines a la UdG, el teixit social i econòmic del nostre àmbit territorial i una oportunitat per a l’alumnat dels estudis més diversos d’interactuar amb estudiants d’altres àmbits, viure noves experiències i ampliar la seva formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia