Medi ambient

la polèmica pel cementiri nuclear

La CANC reactiva les mobilitzacions contra l'MTC

Unes 150 persones van tallar ahir la C-12 a Ascó per mostrar el rebuig al cementiri nuclear

Es preveuen més protestes, que culminaran el 7 de novembre amb una gran manifestació al poble

Els opositors a la candidatura d'Ascó per acollir el cementiri nuclear tornen a sortir al carrer. Ahir, unes 150 persones, convocades del Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó i la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), van tallar la C-12 a l'altura d'Ascó, just davant de l'entrada de la central nuclear. Tot i que aquesta acció de protesta ja s'havia realitzat anteriorment en diverses ocasions, ahir va ser una de les més massives, a causa de la polèmica generada les darreres setmanes pel rumor que adjudicava el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) a la localitat de Zarra, al País Valencià. Però el fet que divendres passat el Consell de Ministres no confirmés la decisió, ha alimentat la teoria de la CANC. Segons el seu portaveu, Sergi Saladié, “el govern espanyol espera que es formi un nou govern a la Generalitat per instal·lar l'MTC a Ascó”. Per això, des de la CANC insisteixen als partits polítics que es pronunciïn sobre aquest tema. “Si el futur president de la Generalitat ja diu que s'oposarà a l'MTC abans de les eleccions, podem estar segurs que el cementiri nuclear no vindrà a Ascó”, va afirmar Saladié. Segons ell, “la clau és el consens social i institucional, i aquí no n'hi ha”. En aquest sentit, el portaveu de la CANC va desacreditar el dictamen del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya que situa la candidatura d'Ascó com la més ben valorada tècnicament, ja que, segons Saladié, “es podrien fer mil estudis diferents i en tots hi hauria resultats diversos”.

Més mobilitzacions

En els pròxims dies, els opositors al cementiri nuclear preveuen més mobilitzacions per evidenciar la falta de consens social al territori. Les protestes, que també serviran per pressionar els partits polítics per tal que es defineixin de cara a la campanya electoral, culminaran el diumenge 7 de novembre amb una manifestació multitudinària a Ascó.

LA FRASE

No pararem fins que es descarti la candidatura d'Ascó definitivament
Sergi Saladié
portaveu de la canc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.