La PDE creu que l'Estat «esquiva» el debat del cabal ecològic

En ple debat del nou pla hidrològic de la conca de l'Ebre (PHCE), el tema de quin ha de ser el cabal ecològic del riu sembla que s'està deixant de banda. Així es va posar de manifest ahir durant un acte públic convocat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) amb l'objecti d'encetar un debat tècnic sobre les diferents propostes de cabal que estudia la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). «Crec que s'està esquivant el tema», va manifestar Carles Ibáñez, membre de la PDE i també director del programa d'ecosistemes aquàtics de l'IRTA. En la mateixa línia es va pronunciar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. «Em fa la sensació que el cabal actual de 100 metres cúbics no es modificarà», va dir Tomàs, que va anunciar mobilitzacions «a les Terres de l'Ebre, a Catalunya, a l'Estat espanyol i a Europa» si finalment s'aprova el pla de conca sense una proposta seriosa de cabal ecològic. De fet, en l'acte d'ahir, hi van intervenir un tècnic de la CHE i un de l'ACA i tots dos van dir que les propostes de cabal encara estan en fase d'estudi i que serà difícil que es puguen incorporar al PCHE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona