Medi ambient

Desembassen els pantans de Susqueda i Boadella

El Ter va superar els 200 m³/s; la Muga, els 400, i el Fluvià, els 500

Les pluges, més fortes a l'interior

Les pluges van tornar a ser abundants ahir i, sumades a l'aigua caiguda els últims dies, van provocar un augment de cabal espectacular dels rius. De fet, l'ACA va obrir comportes des del migdia a Boadella i Susqueda per alliberar espai per tota l'aigua que baixava. Sau i Susqueda estaven ahir a més del 92% de la seva capacitat, i es deixaven anar cap al Ter 60 metres cúbics per segon. Això, més les aportacions dels afluents, va fer que el riu multipliqués el seu cabal fins a arribar gairebé als 200 m³/s a mitja tarda a Torroella de Montgrí. Els casos més espectaculars van ser a l'Alt Empordà. De fet, a Boadella es van desembassar 68 m³/s i el pantà s'acostava al 90% de la seva capacitat. La Muga va portar més de 200 m³/s a Castelló d'Empúries des del migdia, i a Peralada la xifra va arribar fins als 400 m³/s. Al Fluvià, on no hi ha cap sistema de regulació de cabals, la corba va ser creixent tot el dia, i al vespre ja s'enfilava fins als 350 m³/s a Garrigàs, i els 500 m³/s a Esponellà. La Tordera va sobrepassar els 100 m³/s al vespre a Fogars. D'altra banda, l'embassament de Portbou va vessar.

Pel que fa a les pluges, destaquen les quantitats que van caure sobretot a les comarques de l'interior, principalment a la Garrotxa. A la Vall d'en Bas van registrar més de 122 litres, des de dissabte han superat àmpliament els 200 i s'han convertit en el municipi en què més aigua s'ha acumulat aquests dies. A Olot van caure ahir més de 75 l/m²; a Sant Pau de Segúries, més de 83; a Girona es van superar els 33; a Anglès, els 40 litres; a Serra de Daró, els 26,7; a Roses, els 14, i a Cabanes, els 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró