Medi Ambient ja ha detectat el mosquit tigre a Tarragona, Torredembarra, el Vendrell i Calafell

Cinc municipis de la demarcació tarragonina ja tenen oficialment presència del mosquit tigre, un insecte d'origen asiàtic que es va detectar per primer cop a Catalunya l'any 2004. Des del 2005, Altafulla era l'únic nucli de les comarques tarragonines on s'havia trobat aquest insecte, però ahir el Departament de Medi Ambient de la Generalitat va confirmar l'extensió del mosquit tigre a Tarragona, Torredembarra, el Vendrell i Calafell. A tot Catalunya ja són 87 els municipis amb presència de l'insecte després que s'hagin fet públiques les dades de l'estudi de seguiment de l'any 2008.

La majoria dels nous municipis, però, ja feia temps que havien iniciat la campanya de prevenció de l'extensió de l'insecte, i fins i tot en tenien constància de casos abans que la Generalitat els hagi fet oficials. Al Vendrell, per exemple, l'estiu passat es van trobar mosquits tigre als barris marítims i es van activar campanyes d'informació i control, que aquest any s'han repetit. A Calafell, tot i que el consistori no ha rebut cap queixa, fa dos mesos es va enviar als veïns, juntament amb el rebut de l'aigua, un díptic informatiu sobre com evitar la propagació del mosquit tigre. Torredembarra i Tarragona també tenen en marxa mesures de prevenció de l'insecte.

Reproducció a l'aigua

Per evitar la seva reproducció, Medi Ambient recomana controlar els objectes on es pot acumular l'aigua, com joguines, gerros o ornaments de jardí, a més de tapar les piscines quan no s'estan utilitzant. Aquest insecte, a diferència del mosquit autòcton, no es reprodueix a rius o aiguamolls, i és més actiu durant els mesos d'estiu. Tot i que la picada del mosquit tigre és més molesta, no suposa cap risc afegit per a la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.