Medi ambient

Barcelona es llança al mar

La temporada de platges va començar ahir amb l'activació dels serveis bàsics

La Guàrdia Urbana destinarà 50 agents a vigilar el litoral

La proximitat de Setmana Santa, però especialment una canícula complaent que ja incita a desproveir-se de la roba d'abric, ha propiciat que les platges de Barcelona comencin a hostatjar els primers banyistes. Una tessitura que anirà a més les properes setmanes –sempre que el temps no faci el ronsa– i davant la qual ahir es va activar la temporada mitjana de banys, que es prolongarà fins a principis de juny. Aquesta mesura implica la posada en funcionament dels serveis de salvament i socorrisme, així com els d'informació ambiental, a la Barceloneta, Bogatell i Nova Mar Bella. Així mateix ahir es van obrir 72 lavabos públics, les dutxes i 14 guinguetes, en espera que la nit de Sant Joan se n'hi afegeixin cinc més que estan pendents d'obtenir la corresponent llicència. La neteja del litoral també s'ha vist reforçada, ja que han començat a operar les brigades manuals que, principalment, s'encarreguen de mantenir la sorra llustrosa. No serà, però, fins a l'1 de maig que s'engegarà el servei de neteja diària de les platges. Específicament a la de la Mar Bella, també s'hi ha incorporat la primera vegada un panell digital d'informació que oferirà dades sobre les temperatures i els nivells d'insolació.

Però l'element clau que determina en gran manera aquest operatiu és el que fa referència a la seguretat, ja que el litoral barceloní concentra un concatenació de problemàtiques –robatoris, incompliments de l'ordenança de civisme i venda il·lícita de pràcticament tot el que es pugui arribar a imaginar– que cada any rebrota. Aquest any la novetat més significativa és que la Guàrdia Urbana destinarà un contingent fix de 50 agents que se centrarà, específicament, a perseguir aquestes pràctiques. Aniran uniformats, però també n'hi haurà de paisà, i faran patrulles a peu, amb bici i amb moto. Tot i que aquest grup ja començarà a operar coincidint amb la Setmana Santa, no serà fins a l'estiu que es desplegarà amb tota la seva intensitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.