Medi ambient

Aturen la instal·lació d'un abocador un any a Rubí

El ple de Rubí ha aturat durant un any la possible instal·lació d'un abocador de residus en suspendre les tramitacions i el lliurament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a activitats extractives i de gestió de residus amb la finalitat d'elaborar un pla especial que reguli aquestes activitats i eviti, de moment, la instal·lació de nous abocadors.

El document permetrà revisar la regulació actual del planejament amb relació tant a les condicions d'exercici d'aquestes activitats com als usos que s'hi desenvolupen per minimitzar els efectes ambientals adversos generats i d'aconseguir una utilització racional del territori. “El fet que al subsòl de Rubí hi hagi recursos minerals com ara argiles i graves ha estat la causa que sorgissin nombroses activitats extractives a cel obert”, ha indicat el govern municipal, que hi ha afegit que aquestes activitats generen una àmplia problemàtica mediambiental i, freqüentment, “casos d'activitats extractives en les quals no s'arriba a executar un projecte de restauració”.

La mesa de treball dels abocadors demanarà una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per proposar-li que no s'aprovi el pla especial urbanístic de Can Carreras i Can Balasc. L'Agència de Residus va descartar a final de juliol que es faci un abocador de residus municipals a Can Balasc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia