Medi ambient

Tocs d'alerta al futur hipòdrom d'Osona

ICV és la que més peròs hi posa, i CCOO i la UGT matisen i molt el seu suport

El projecte d'hipòdrom comarcal d'Osona que impulsen la Cambra de Comerç i el Consell Empresarial ha començat a tenir les primeres mostres d'oposició política a la comarca. Especialment centrades en el fet que els impulsors proposen que l'hipòdrom sigui d'iniciativa pública. Ara per ara, ICV és el partit que, a través del seu president comarcal, Arnau Martí, ha posat més peròs a l'hipòdrom. Els sindicats CCOO i UGT també han matisat, i molt en el cas dels primers, el suport a l'hipòdrom anunciat pels promotors del mateix.

Martí va publicar diversos missatges crítics a Twitter. “Si hi ha gent que li agraden les carreres de cavalls que s'ho pagui, però l'erari públic no serveix per subvencionar l'oci dels rics”, deia en un d'ells. En altres, de to més irònic, comparava el que ell n'anomenava “hipòdrom anticrisi” amb l'aeroport que va projectar fa uns anys el Consell Comarcal d'Osona a Taradell o els Jocs Olímpics d'Hivern de Barcelona.

En una línia similar, i també a través de les xarxes socials, des de la CUP també s'ha mostrat la necessitat que si es fa la infraestructura no sigui a través de la iniciativa pública. Per exemple, Xavier Generó, de la CUP de Manlleu, escrivia: “Els mateixos que defensen les privatitzacions demanen sòl públic per a la construcció d'un hipòdrom a Osona”. Generó també criticava el suport anunciat pels promotors de l'hipòdrom que presumiblement els havien donat CCOO i UGT.

Els dos sindicats han matisat aquest suport. El secretari comarcal de CCOO a Osona, Miquel Sánchez, deia que “no donem suport de cap manera a l'hipòdrom”, tot i que el posicionament oficial del sindicat es farà públic aquest dimarts. Sánchez deia que va trobar Josep Pujadas, delegat de la Cambra de Comerç a Osona, “pel carrer”, i que li havia explicat el projecte sense detallar-li que volien que la iniciativa fos pública. Tant UGT com CCOO estan a favor d'iniciatives que creïn llocs de treball, però resten a l'expectativa de tenir més informació sobre aquest projecte, que seria el primer del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El barri barceloní de Gràcia aposta per una festa major “més inclusiva i tranquil·la”

Barcelona
Societat

TSJC tomba les Zones de Baixes Emissions de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues

Barcelona
Infraestructures i serveis

Es modernitza el sistema de descomptes al Túnel del Cadí per als residents

Berga
Urbanisme

El nou moll Drassanes obre al púbic un mes abans de la Copa Amèrica

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població d’aufranys creix a la Catalunya Central i Oriental

Barcelona
justícia

Pla de millora per als jutjats

barcelona

Més serveis i especialització per l’aliança entre els hospitals de Campdevànol i Vic

campdevànol
Societat

Foment titlla “d’irresponsable” l’ampliació de la ZEPA del delta del Llobregat

Barcelona
societat

Els Jesuïtes registren 145 denúncies d’abusos sexuals a menors des de l’any 1948

barcelona