Medi ambient

Apareix a la platja de Canet un tauró xovato

S'ha hissat la bandera vermella per precaució, però no se n'ha vist cap més

L'aparició, a la platja de Canet, d'un tauró xovato mort va generar ahir molta expectació entre els banyistes. L'animal mesurava 2,20 metres i va ser localitzat a quarts de deu del matí per tècnics de Salvament Marítim, que van alertar l'empresa encarregada de la seguretat al litoral del municipi. Vigilants de la platja, policies locals i membres de la brigada es van encarregar d'arrossegar i retirar l'animal. Com a mesura de precaució, es va hissar la bandera vermella, que es va mantenir durant tota la jornada, malgrat que no es va detectar la presència de més exemplars propers a la costa. Tot i que en un primer moment la informació al voltant del tauró apuntava que es tractava d'una tintorera, atès els dos casos recents de presència d'aquests animals a les costes de Premià de Mar i Pineda, finalment experts consultats van confirmar que es tractava d'un tauró xovato.

Aquesta espècie, al contrari que la tintorera, té el cap gran, ample i robust, i el morro arrodonit i curt. Una altra de les característiques són els seus ulls de color verd fluorescent. Poden arribar a mesurar fins a 4,5 metres. Són animals que viuen en el fons de les aigües i només pugen a la superfície per alimentar-se, sobretot de peixos i invertebrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia