El turisme es desestacionalitzarà

El sector turístic és un dels que haurien d'estar més en guàrdia pel canvi climàtic, i Òscar Saladié ja l'avisa que «s'hi haurà d'adaptar», si bé reconeix que «costa quantificar els efectes, i que es percebi el perill real sobre l'activitat turística». El professor constata que, amb l'augment previst de la temperatura, a més de créixer el «disconfort» del possible visitant, hi haurà una desestacionalització del turisme, així com la recerca de noves destinacions a països menys calorosos, sobretot a l'estiu. Tomàs Molina hi incideix: «Molt probablement baixarà molt el turisme d'estiu en anys molt propers, però llavors potser hi haurà més atractiu a la primavera o l'hivern.» Segons ell, en el mateix sentit, «el nord d'Europa serà més atractiu per les seves temperatures agradables, amb destins que ja estan creixent com el mar Bàltic o les illes Britàniques.»

Saladié, a banda, adverteix dels efectes nocius que el mateix turisme té sobre el canvi climàtic. «L'activitat turística emet molts gasos d'efecte hivernacle, sobretot pel transport aeri», explica. Per lluitar-hi, té la seva recepta: «Cal intentar reduir l'estacionalitat, l'impacte del transport i el consum de recursos, a més de protegir millor l'entorn.» El professor, de fet, creu que, ben portat, el turisme fins i tot «es pot usar com a eina per al desenvolupament sostenible».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.