Medi ambient

La Iaeden veu irregularitats en les obres en curs a El Bulli

Els ecologistes, tot i que s'alegren que Ferran Adrià renunciï al macroprojecte inicial d'elBullifoundation, qüestionen els treballs, que segons ells representen una forta alteració de l'espai

“El moviment de terres que s'ha realitzat dins l'àmbit d'actuació del projecte és desmesurat i il·legal, segons la llicència sol·licitada”, diuen els ecologistes referint-se als treballs en curs a cala Montjoi de Roses. La Iaeden-Salvem l'Empordà valora positivament que Ferran Adrià renunciï a l'ampliació de tres mil metres quadrats prevista en el projecte inicial d'elBullifoundation, però alhora alerta de possibles irregularitats en les obres que s'estan fent actualment.

La llicència d'obres de la qual disposa avui el projecte d'El Bulli permet l'ampliació del 20% del sostre construït en el moment de l'aprovació inicial del pla especial del Parc Natural del Cap de Creus, la rehabilitació d'algunes terrasses, la tala de nou eucaliptus i la revegetació de l'espai amb espècies autòctones, entre les principals actuacions. Els ecologistes, que afirmen que han realitzat una visita per comparar el projecte sol·licitat i les obres realitzades, consideren que hi ha un seguit d'irregularitats greus en les activitats en curs, que anirien més enllà de les obres autoritzades. “Tal com es pot constatar des de la carretera d'accés a la cala Montjoi i des de la platja, les obres afecten tota la finca i representen una important alteració de l'espai que no queda reflectida en la llicència d'obres”, conclou la Iaeden.

Inspecció i sanció, si cal

Els ecologistes recalquen que les obres es realitzen dins una zona d'especial protecció del PNCC, com a paratge natural d'interès nacional.

Arran d'aquesta situació, i lamentant la poca informació que hauria facilitat l'Ajuntament de Roses, la Iaeden reclama que es faci una inspecció tècnica de les obres, que s'acordi l'aturada de les obres en cas d'incompliment de la llicència, que es rehabiliti tota la zona afectada si l'impacte ambiental negatiu de les obres ha afectat aquest paratge i que s'apliquin, si cal, les sancions pertinents segons la normativa vigent.

Requeriment per haver talat massa arbres

Prèviament a les crítiques de la Iaeden, a principis del mes de gener l'Ajuntament de Roses va tramitar un requeriment als promotors d'El Bulli per una tala excessiva d'arbres a la cala Montjoi. Concretament, es reclama al titular de les obres que justifiqui i expliqui per què s'han talat més arbres del compte i també que s'han observat moviments de terra més importants dels previstos i autoritzats en la llicència d'obres atorgada. El titular de les obres disposa d'un mes per justificar les actuacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA