Societat

telecomunicacions

Arenys de Munt planta Movistar i farà un concurs per millorar la instal·lació

L'Ajuntament rescindeix la concessió per ocupar els terrenys de l'antena de telefonia, que funciona amb gasoil

No descarta demanar danys i perjudicis

L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha posat punt final a l'estira-i-arronsa amb la companyia de telefonia Movistar, amb qui el 2011 va signar un conveni per a la instal·lació d'una antena de telefonia en uns terrenys municipals. La instal·lació, situada estratègicament al capdamunt del turó del cementiri, havia de servir per millorar el servei dels usuaris de Movistar, però la realitat ha estat una altra ja que no es va fer el projecte per fer-hi arribar l'escomesa elèctrica i deixava de funcionar quan s'acabava el gasoil del grup electrogen.

“Es van comprometre a fer-ho en tres mesos quan es va fer la cessió dels terrenys i no han fet res tots aquests anys, per això rescindim el conveni”, va manifestar el regidor de Noves Tecnologies, Josep Sànchez, que en el darrer ple municipal va tenir el suport de tots els grups per desestimar les al·legacions que havia presentat la companyia. L'Ajuntament ja va donar l'ultimàtum l'any passat a la companyia per les repetides queixes que els veïns feien arribar a l'Ajuntament pel mal servei que rebien. Davant d'això, el regidor de l'àrea manté que s'està valorant la possibilitat de demandar la companyia per danys i perjudicis als usuaris afectats.

L'Ajuntament convocarà un altre concurs, després de l'estiu, per fer una nova instal·lació. “No sabem si es presentaran, però ens assegurarem que es faci”, va afirmar el regidor, que fins aleshores ha renovat a Movistar la taxa d'ocupació dels terrenys perquè mantingui el servei, que, segons la mateixa companyia, requereix uns 2.000 euros en gasoil.

LA XIFRA

5.340
euros va pagar Movistar a l'Ajuntament l'estiu passat per la taxa d'ocupació dels terrenys.

LA FRASE

Es van comprometre a fer-ho en tres mesos quan es van cedir els terrenys i no han fet res
Josep Sànchez
regidor de noves tecnologies i promoció econòmica

La fibra òptica del polígon, a mitges

Només algunes de les empreses del polígon industrial del Torrent d'en Puig tenen fibra òptica. Segons les previsions de Movistar, en aquest sector del poble no es farà arribar del tot fins al 2018. “No té cap sentit donar fibra de 300 Mb a veïns que amb menys ja farien i no oferir-la a les empreses”, lamenta el regidor de Noves Tecnologies i Promoció Econòmica, Josep Sànchez, que assegura que s'estan estudiant altres alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia