Gastronomia
Conèixer i difondre les llavors locals
La 5a Fira de la Llavor de Roda de Ter tindrà furgoteques i la col·laboració especial de Pep Palau i Nandu Jubany
Recuperar, difondre i revalorar les llavors locals o tradicionals són els objectius de la Fira de la Llavor de Roda de Ter, que aquest cap de setmana celebra la cinquena edició. Per a l'ocasió, tindrà la col·laboració especial del gastrònom Pep Palau, dels cuiners Nandu Jubany (Can Jubany) i Marçal Curriu (cap de cuina d'Els Casals), el col·lectiu Eixercolant, en Jordi Coromina de l'Horta de Tavertet, L'Era, El Casalot i la comunitat d'aprenentatge i lliure desenvolupament RIU, entre altres. Una de les novetats d'aquest 2017 és que el servei de bar es farà a través de furgoteques i parades amb servei de menjador i/o begudes.
Com en cada edició, el dia de la fira, diumenge, hi haurà mercat de productes artesans, ecològics i relacionats amb les llavors, així com tallers, espectacles i altres activitats –dissabte es farà la xerrada inaugural–. Tancarà la mostra la segona edició del concurs de conserves d'hortalisses, fruites i bolets, enguany amb el cuiner Nandu Jubany formant part dels membres del jurat (www.rodadeter.cat).