Societat

Municipal

Els pirates desembarquen a Badalona

La XIX Festa Medieval inclou el primer Cicle de Pelis Pirates al Port

Una munió de pirates comandats pel sanguinari cabdill corsari Catxidiable tornen a atemorir pescadors i pagesos de la vila. La 19a edició de la Festa Medieval Pirates a Badalona concentra aquest cap de setmana i el següent els actes centrals d'una iniciativa de l'Associació Festa Medieval Sant Jordi, que aglutina la col·laboració d'un centenar d'entitats i de l'Ajuntament.

El primer cap de setmana hi ha una primera proposta d'activitats al Front Marítim tocant al Port, lligades amb els pirates i amb les activitats d'acostament dels corsaris a Badalona. Per al cap de setmana següent les activitats es traslladen a la platja dels Pescadors i al voltant de la masia de Can Canyadó, identificada amb la fugida dels vilatans, pescadors i camperols cap a zones protegides.

Com a novetat, destaca enguany el I Cicle de Pelis Pirates al Port, que projecta clàssics del gènere fins demà. “La intenció és consolidar els actes ja programats i sumar en cada edició propostes de caire cultural i lúdic”, expliquen fonts municipals. Destaquen també els tallers de disfresses, els mercats, tornejos de bitlles, estels, correfocs, l'espectacle pirotècnic, la gresca al Port, contacontes a bord del Ciutat Badalona i les sortides amb el quetx durant aquest cap de setmana.

La festa

Dies 31 de març i 1 i 2 d'abril, al Front Marítim i al Port. Dies 8 i 9 d'abril, a la platja dels Pescadors i a Can Canyadó.

Palau-solità, un autèntic poblat medieval

M.J.R.

El castell de Plegamans, envoltat de jardins amb parterres, places i camins, torna a ser aquest cap de setmana l'escenari del mercat medieval i artesanal que se celebra a Palau-solità i Plegamans. Espectacles itinerants, de lluita, de foc i de pirotècnia, cercaviles musicals, d'altres de faquirs, animació infantil, contacontes i dansa oriental, entre altres activitats, s'aniran succeint demà i diumenge. A més, durant tot el cap de setmana, el visitant podrà gaudir del campament de recreació al castell, de la zona d'activitats infantils a Can Linares, d'espectacles de lluites i torneig amb cavalls, de representació de la vida a l'edat mitjana i d'exhibició d'oficis antics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona