Sant Pere de Ribes
El Parc a Taula torna a vincular el territori amb la seva gastronomia
El Parc a Taula, el programa gastronòmic i cultural que promou des de 1992 la Diputació de Barcelona per divulgar els valors gastronòmics dels parcs naturals del Garraf, Olèrdola i el Foix, tindrà aquest any la participació d'onze restaurants, dos allotjaments, sis cellers viticultors i vuit establiments de productes artesanals. Amb aquesta proposta, que es va presentar dimarts a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i que van presidir el diputat president de l'àrea d'Espais Naturals de la Diputació, Josep Mayoral, i l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, es vol potenciar mitjançant la gastronomia i la viticultura els valors naturals, culturals i paisatgístics dels tres parcs. És per això que els plats recomanats pels restaurants adherits es nodreixen de productes naturals que podem trobar al territori. En són exemples els bolets i altres fruits del bosc, a més dels cargols, el conill, la perdiu i el porc senglar. Com en edicions anteriors, El Parc a Taula inclou sis viticultors que elaboren i produeixen a partir de les pròpies vinyes cultivades al territori, i tres productors de vins i caves dels municipis dels parcs.