La musclera més dolça, en una pastisseria de Deltebre
El mestre pastisser Gerard Fresquet recrea en una mona de Pasqua aquest element característic del Delta
Els musclos són un dels productes estel·lars de la gastronomia ebrenca i les muscleres, un dels trets identitaris de les badies i el paisatge deltaic. Les cordes més dolces, però, són a Deltebre.
Els musclaires, els pescadors que estan a l'aigua per pescar alguna moixarra, els banyistes i les paelles. Tots quatre elements formen part del dia a dia de les muscleres del Delta. I el mestre pastisser Gerard Fresquet ho ha plasmat.
“Pensant en el que som i on vivim, fa tres anys, vaig recrear el pont de lo Passador i enguany vam pensar en la musclera; és molt típica nostra i particular, i molta gent viu del musclo”, assegura Fresquet, mirant-se una creació que s'ha exposat a l'entrada de l'establiment i ha sorprès tant clients com els mateixos productors.
Al darrere, moltes hores de feina durant mesos per pensar i materialitzar la idea, en una elaboració de més d'un metre de llargada, 50 centímetres d'amplada i 25 quilos de xocolata.
Traslladar la idea de la ment a la xocolata i preparar els motlles han estat dues de les tasques més complexes. El resultat final ha vingut amb dedicatòria inclosa.
Repte personal
“Aquí, posem un nom a tota musclera i, en honor de l'àvia, que té 91 anys i és un referent, l'hem batejada com la musclera de Palmira”, explica Fresquet.
Territori, màrqueting i repte personal es conjuguen en una elaboració que se sortejarà un cop passada la Setmana Santa entre tots els clients que comprin la mona de Pasqua a la pastisseria Fresquet. En definitiva, una creació per llepar-se'n els dits.