Educació

Educació

Una fada avorrida

És la protagonista d'un conte creat per un grup d'alumnes de l'escola Joan XXIII d'Olot

Per Sant Jordi, estarà a la venda al Firal

Només n'ha transcendit la portada i que el conte està protagonitzat per una fada que sempre va sola perquè no té amics. De fet, tot això és una simple anècdota, si es té en compte que el conte és el resultat d'un treball de classe d'una dotzena d'alumnes de més de setze anys i amb diferents tipus i graus de discapacitat de prelaboral B de l'escola Joan XXIII d'Olot, per fer l'assignatura de llengua d'una manera diferent. La fada avorrida, doncs, és el resultat de mig any de feina, de molta feina i de la implicació de l'associació de mares i pares del centre i de l'associació Amics dels Nens d'Educació Especial, que ha pagat la impressió.

Un grup d'aquests alumnes, amb l'ajuda de la seva tutora, Judit Rabat, han explicat que han comptat amb la complicitat de Josep Reixach i Tavi Algueró, creadors de diversos contes d'entre els quals destaquen els dedicats a diferents elements de la faràndula olotina. Segons ells, els alumnes van fer una part teòrica on va intervenir Reixach i, posteriorment, van escriure sols o en grups diversos contes que es van sotmetre a votació i dels quals en va sortir guanyador el de la fada avorrida. Un cop triat, cada alumne va participar en la creació de les il·lustracions i es van concretar amb la intervenció d'Algueró. Finalment, i abans d'enviar-lo a impremta, es van afegir pictogrames al text amb l'objectiu de facilitar la comprensió del conte als alumnes que tenen dificultats.

Per descobrir les aventures que viu la fada avorrida, cal llegir el conte. Qui en vulgui un exemplar dels 300 que s'han editat el pot adquirir a la parada que per la diada de Sant Jordi l'AMIPA muntarà al Firal d'Olot. Els diners que es recullin serviran perquè aquest grup d'alumnes que han creat el conte puguin fer una sortida a Port Aventura. És una bona ocasió, també, per conèixer els creadors del conte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.