Municipal
Calella també aposta per l'esport a l'abast de tothom
Comencen les obres de condicionament per habilitar un circuit inclusiu que constarà de tres recorreguts
El projecte, a proposta d'ERC, costa 10.500 euros i el promou la Fundació Itinerarium
L'Ajuntament de Calella ja ha començat a treballar per condicionar el primer circuit inclusiu del municipi que permetrà la pràctica de l'esport a persones cegues, sordes, amb discapacitats intel·lectuals o amb problemes de mobilitat. La iniciativa, sorgida a proposta d'ERC, porta per títol Sumant capacitats i ha rebut l'assessorament i la implicació de la Fundació Itinerarium, una entitat social apadrinada pels esportistes Kilian Jornet i Núria Picas. La setmana passada es van iniciar les obres d'adaptació a la zona del pont de fusta que travessa la carretera N-II i encara queden per resoldre alguns punts, tal com va comentar el regidor d'Esports, Xavier Arnijas (PDeCAT). “Hem estat fent millores tant en els trams més problemàtics com en el disseny dels rètols indicadors per deixar-ho tot a punt”, va explicar, i va afegir que la intenció és poder inaugurar el circuit el mes de juny. El nou circuit, el cinquè en funcionament a la comarca després dels de Premià de Dalt, Dosrius, Cabrils i Vilassar de Mar, constarà de tres traçats que recorreran diferents espais naturals emblemàtics de la ciutat, i que tindran arribada i sortida al pont de fusta de la riera Capaspre. El primer, marcat de color taronja, tindrà una distancia d'1,4 quilòmetres, passarà pel passeig de Garbí i estarà dissenyat especialment per a persones amb visibilitat reduïda. El segon traçat, marcat de color blau, serà apte per a tot tipus de cadires de rodes i tindrà una distància de 4,4 quilòmetres amb inici des del pont de fusta de la riera Capaspre, passant per la piscina municipal fins als Apartaments Codina per continuar pel lateral de la carretera, en direcció al Far.
Promoure valors
L'últim recorregut, senyalitzat de color rosa, tindrà una distància de 4,8 quilòmetres, està considerat el traçat més exigent de tots tres i estarà dissenyat especialment per a persones amb dificultats intel·lectuals o físiques, però amb la suficient mobilitat. Aquest tercer circuit recorrerà tots els espais naturals de la proposta. El circuit inclusiu es complementa amb la instal·lació en diferents indrets del recorregut d'un joc mòbil anomenat Joc de Valors dirigit a escoles, entitats socials, ciutadans i turistes que té com a objectiu promoure valors, la història de la ciutat, l'entorn i la inclusió social.
El regidor d'Esports destaca que el circuit inclusiu s'emmarca en el compromís de la ciutat els darrers anys a l'hora de promoure les virtuts de l'esport en especial en aquells col·lectius amb dificultats i recorda experiències “molt profitoses”, com la celebració dels Special Olympics i la dels Jocs Catalans d'Esports Adaptats, “que demostren la sensibilitat d'aquest municipi”.