Societat

Societat

Les entitats avisen que l'atenció als avis queda obsoleta

Un informe de la Taula del Tercer Sector alerta que l'envelliment implica noves necessitats socials i sanitàries

L'actual model d'atenció a la gent gran ha quedat obsolet a causa de les necessitats actuals de les persones més grans de 65 anys. I sobretot les que sobrevindran en el futur, tenint en compte l'envelliment progressiu de la població. Un informe de la Taula d'Entitats del Tercer Sector adverteix de les necessitats creixents en cures i acompanyament, que han canviat molt en els últims anys però que es presten com fa anys.

La societat catalana és de les més envellides d'Europa, amb un 16% de persones més grans de 65 anys que ja superen els 84 anys. El sobreenvelliment s'ha duplicat en tres dècades i hi ha cada cop més casos de persones que es jubilen als 65 anys i s'han de fer càrrec dels seus pares o mares encara més grans.

L'oferta pública de residències d'avis només abasta el 41%. Hi ha massa visites hospitalàries, ja que una de cada quatre visites a urgències correspon a gent gran. L'atenció domiciliària resulta massa rígida, els ajuts a la dependència pateixen retards o s'han retallat, i la contractació d'algun assistent es complica sempre per qüestions laborals. Són alguns dels àmbits a millorar, segons l'informe.

LA XIFRA

28
per cent dels avis són dependents. Fa 30 anys només eren un 18%, però l'esperança de vida s'allarga.

El CIE reclou estrangers de manera “innecessària”

El centre d'internament d'estrangers (CIE) de Barcelona reclou de manera “innecessària” persones a qui no es pot expulsar. Així ho denuncia la Fundació Migra Stadium, que explica que al centre hi ha estrangers que es manté interns tot i no poder concloure el seu procés d'expulsió perquè no tenen cap tipus de documentació. S'està convertint el CIE en un “alberg per a inexpulsables”. A més, la Fundació Migra constata que hi ha menors entre els interns del centre, però que aquests no ho acostumen a manifestar per por que els pugui repercutir negativament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia