Societat

Societat

Can Sanpere farà “resistència pacífica” al desallotjament

Avui al matí es preveu que s'executi la decisió judicial a l'antiga fàbrica de Premià de Mar, que fa 4 anys que està ocupada

El col·lectiu espera un gran suport i convoca una manifestació al vespre

El col·lectiu que ocupa des de fa quatre anys l'antiga fàbrica de Can Sanpere de Premià de Mar promet “resistència pacífica” davant l'anunci del desallotjament previst per avui a tres quarts de deu del matí. Prèviament, però, l'assemblea ha convocat una concentració a les vuit del matí a la porta de les antigues dependències fabrils, on en els darrers dies s'ha aixecat una barricada amb pneumàtics i altres mobles “per no posar fàcil el desallotjament”. A més, ahir a la nit membres del col·lectiu tenien previst dormir a les instal·lacions ocupades. Paral·lelament, en els darrers dies l'assemblea, que ha convertit l'antiga fàbrica abandonada en un centre social autogestionat, no ha parat de rebre adhesions, sobretot mitjançant les xarxes socials, cosa que els fa pensar que avui tindran un suport massiu quan tingui lloc el desallotjament. També s'ha anunciat una manifestació per avui a les vuit del vespre. Aquesta és la tercera data de desallotjament de la fàbrica, després que les altres dues es van ajornar. “Ara sembla molt difícil que es torni a ajornar, però tenim l'esperança de poder tirar-lo enrere fent resistència pacífica”, va manifestar el portaveu del col·lectiu, Xavi Álvarez, que va declarar que la plataforma està “pletòrica i amb molta energia” pel suport rebut durant els darrers dies. Finalment Álvarez va assegurar que, si finalment es materialitza el desallotjament, “es continuarà la lluita a peu de carrer per reclamar que l'espai sigui 100% públic”.

D'altra banda, aquest darrer cap de setmana una vintena de persones van acampar a la plaça de l'Ajuntament per protestar pel que consideren “un incompliment” per part del govern municipal (CiU i PSC) del mandat de la consulta popular en què es demanava l'expropiació de Can Sanpere perquè passés a ser 100% públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia