Societat

municipal

participació ciutadana

Arenys de Munt vota sobre cinc temes de poble

Els veïns decidiran sobre l'ús de la riera, l'enderroc del pont, l'aparcament, l'edifici de l'escola i el futur escut

Estan cridats a les urnes tots els veïns majors de 16 anys

Aquest migdia els grups municipals faran el darrer debat a can Borrell perquè els veïns coneguin la seva opinió sobre els temes del multireferèndum. Les cinc qüestions plantegen divergències entre ells, sobretot pel que fa a la riera. Tres de les qüestions giren entorn d'aquest cèntric eix viari i comercial. Els veïns decidiran si volen que sigui exclusiu per als vianants en dies festius o sempre, així com la creació d'aparcament de pagament. Una de les qüestions més controvertides és sobre l'enderroc del pont de vianants que, segons el projecte d'urbanització, ha d'anar a terra. Una actuació que no agrada tothom i que s'ha evidenciat amb les pancartes que han aparegut penjades al pont aquests dies. La consulta també servirà per saber si s'han de donar nous usos a l'edifici de l'escola Sant Martí, reclamant a canvi una escola nova i finalment el disseny del futur escut –a escollir– entre una alzina, un cirerer o bé el plàtan.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC), feia una crida a la participació. Demà estan convocades a les urnes 7.037 persones d'Arenys de Munt, que són els veïns majors de 16 anys que tenen dret a vot. Les urnes s'instal·laran a la Sala Municipal des de les 9 del matí i fins a les 8 del vespre. Segons es va acordar, perquè les respostes siguin vinculants caldrà que s'arribi a un mínim del 19% de participació del cens cridat a votar. Aquest és el mateix percentatge de gent que va votar el setembre del 2006 per la consulta sobre la riera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia