Societat

Detinguda una monja a l'Argentina que entregava menors sords a capellans que els violaven

Una monja japonesa, Kosaka Sumiko, està acusada a l'Argentina d'haver col·laborat en abusos sexuals a menors per part de capellans. Segons ha transcendit, Kumiko, de 42 anys, tenia com a missió cuidar nens hipoacústics (sords) que es quedaven a dormir a l'alberg de l'institut religiós Antonio Próvolo a Mendoza, Argentina. No obstant, diverses denúncies han destapat que la monja era l'encarregada, suposadament, d'identificar els nens més vulnerables i encobrir els abusos sexuals i les violacions que practicaven als menors els seus superiors.

La monja es va entregar aquesta setmana després d'estar 33 dies desapareguda, va ser detinguda i va ingressar en un penal per a dones. Ho va fer encara vestida amb el seu hàbit de monja i defensant que és innocent. Està involucrada en una causa que acusa la xarxa de 27 abusos sexuals, maltractament i corrupció de menors. Se li imputa “omissió del delicte d'abús sexual amb accés carnal, en concurs ideal, amb abús sexual greument ultratjant, agreujat per ser l'autor encarregat de la guarda, i per ser comès contra un menor de 18 anys aprofitant la situació de convivència amb ell”.

Una víctima de 17 anys que anava a aquest institut ha declarat que va patir abusos quan tenia cinc anys i que Kumiko no només va encobrir la violació sinó que li va arribar a col·locar un bolquer per detenir l'hemorràgia que li van provocar els abusos. La jove ha explicat que després la van obligar a seguir les classes de peu perquè els dolors l'impedien seure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia