Societat

municipal

serveis

Comencen a desmantellar la carpa del Mercat Central

El mercat provisional de Tarragona que durant deu anys ha ocupat la plaça Corsini quedarà desmuntat d'aquí a un mes i mig

La urbanització de la plaça costa 512.000 euros i durarà 16 mesos

Deu anys després de la seva instal·lació a la plaça Corsini, la gran carpa que ha esdevingut el mercat provisional de Tarragona durant tot aquest temps ja s'ha començat a desmantellar. “És un dia que quedarà en la història de Tarragona”, emfatitzava ahir Josep Maria Juan, president de la Unió d'Empresaris dels Voltants del Mercat. Amb la inauguració del nou Mercat Central, el 16 de març passat –una data que s'ha allargat en el temps molts més anys dels previstos inicialment– la plaça Corsini podrà quedar ara alliberada d'aquesta gran estructura que ha acollit provisionalment els paradistes del mercat.

Els tècnics van iniciar ahir el desmuntatge de la carpa, un cop finalitzats els treballs a l'interior. A primera hora van desconnectar el subministrament elèctric i van començar a retirar els panells exteriors, que tenen una mida de 2x2 metres i que van ser pintats per l'artista Carles Arola amb diversos elements figuratius. L'Ajuntament en guardarà tres –entre els quals hi ha el que dibuixa el Nano Capità del seguici popular tarragoní–, perquè es preservin i formin part de la història del mercat.

El desmantellament de la carpa s'allargarà durant aproximadament un mes i mig. Un cop quedi alliberada la plaça, i fins que no s'iniciïn les obres d'urbanització, l'Ajuntament cobrirà provisionalment el paviment amb una fina capa de formigó per “deixar l'espai lliure i que s'hi pugui començar a passejar i a jugar”, segons la regidora de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando. Les obres de remodelació de la plaça van a càrrec del Ministeri de Foment, i tenen un pressupost de 512.487 euros. La previsió és que s'executin en setze mesos.

LA FRASE

La plaça Corsini i el Mercat Central han de ser el motor dinamitzador de la ciutat i tot el territori
Elvira Ferrando
Regidora de Comerç

“Han estat deu anys molt durs per al comerç”

Els deu anys que el Mercat Central ha estat en obres “han estat molt durs” per al comerç de l'entorn: “S'ha quedat molta gent pel camí”, indicava ahir Josep Maria Juan, el president de la Unió d'Empresaris dels Voltants del Mercat. Es calcula que un centenar de comerços han tancat portes en aquest període. Però ahir tant ell com la regidora Elvira Ferrando van destacar que amb la recuperació de la plaça i la inauguració del nou mercat la zona es convertirà en el “motor” comercial de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia