Societat

Societat

Un festival de flors i gent

El Barri Vell es va omplir de gom a gom i es van formar llargues cues per visitar espais com ara els Banys Àrabs o el refugi antiaeri

El muntatge de les escales de la catedral permet pujar i baixar l'escalinata

Moltíssima gent pels carrers del Barri Vell de Girona des de primera hora del matí per veure i fotografiar tot el que els centenars de voluntaris han muntat en aquesta nova edició del Girona, Temps de Flors. I com cada any: cues, moltes cues per poder accedir a espais com ara els Banys Àrabs, el claustre de la catedral o el refugi antiaeri del Jardí de la Infància. I els visitants que van optar per passejar-se per la ciutat el primer dia de les flors eren majoritàriament gironins i catalans, tot i que també hi havia visitants provinents de l'Estat espanyol i del sud de França (Occitània), entre d'altres.

Com cada any, el muntatge de les escales de la catedral és un dels més concorreguts. El d'aquest any es tracta d'una composició que porta el nom de Codi Petri. A través de miralls, s'altera la percepció de l'escalinata i convida el visitant al descobriment de múltiples perspectives que canvien en funció de la franja horària. A més, aquest any i per primera vegada, la composició permet que els visitants puguin pujar i baixar les escales, formant part del muntatge.

La 62a edició del Girona, Temps de Flors ofereix durant nou dies 195 projectes distribuïts en 156 punts al llarg d'aquest itinerari floral –en aquesta edició hi ha 16 projectes i 22 espais més que en l'edició anterior–, entre exposicions, monuments, patis i jardins.

La inauguració del Girona, Temps de Flors es va fer, com cada any, a les escales de la catedral. La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, va destacar la qualitat dels projectes: “Molt consistents, amb molta creativitat i innovació.”

L'exjugadora de bàsquet i excapitana de l'Uni Girona, Noemí Jordana, que va ser la convidada d'aquesta 62a edició, va assegurar que proclama als quatre vents la ciutat “a les jugadores estrangeres” i va demanar als visitants que quan visitin els patis i racons guarnits diguin als responsables del muntatge si els ha agradat. “A tothom li agrada que li reconeguin la bona feina.”

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar que “Girona és una paleta de colors, viva i dinàmica i que està oberta al món” i va animar els visitants a visitar i viure amb dinamisme i alegria “tot el que hem preparat”.

La crisi dels refugiats, en diversos muntatges

Imma Bosch

La sensibilitat pel tema de la crisi dels refugiats també és present al Girona, Temps de Flors. I ho és amb diversos muntatges que de manera esporàdica han creat artistes i creadors en diferents espais de la ciutat com ara el Mirador de les Dones, l'espai dels antics Maristes o un espai dels mateixos Banys Àrabs.

El que s'ha instal·lat al Mirador de les Dones (pati 74) ha estat realitzat per la Plataforma Girona Acull, que afirmen: “El Girona, Temps de Flors és una bona oportunitat per fer arribar el nostre missatge en defensa dels drets de les persones refugiades i migrades a moltes persones a qui normalment no arribem.”

Amb una idea molt impactant, la plataforma pretén posar davant dels ulls del visitant “les vulneracions dels Drets Humans i les injustícies que hi ha a la frontera sud (Ceuta i Melilla)”. “Considerem que era necessari fer aquest pati, ja que ens han d'indignar totes i cada una de les fronteres que es tanquen per no deixar a persones com vosaltres i com nosaltres tenir un futur millor”, diuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.