TERRA ALTA
La ‘Guía Peñín' avalua els vins de la DO
La Guía Peñín, un dels manuals de vins espanyols més complets del món, va treballar ahir, a Gandesa, en la valoració dels vins de la DO Terra Alta. D'entrada, l'avaluació de les 197 referències que van tastar dos dels experts de la publicació és positiva. Es continua millorant, les puntuacions mitjanes seran millors que l'any anterior, però cal continuar treballant la qualitat, sobretot en els vins amb segell “100% garnatxa blanca”, el “tret diferenciador” d'aquesta denominació d'origen catalana. De fet, els representants de la Guía Peñín van destacar els vins blancs de garnatxa envellits en ampolla o amb criança i van encoratjar els productors a continuar explorant aquest camí perquè els vins resultants són “poc ortodoxos i inusuals” i aporten un important valor afegit. Els experts de la guia també van remarcar la bona feina feta en la collita del 2016 per dissimular els desequilibris causats per la sequera.
Javier Luengo, responsable editorial de la Guía Peñín, va assegurar que el tret més representatiu de la DO Terra Alta continua essent les garnatxes blanques. “Aporten una complexitat al vi i ofereixen un producte diferent”, va destacar Luengo. Per aquest motiu, la Guía Peñín aposta perquè aquest tipus de vins siguin “més nombrosos” entre la producció de la DO terraltina. També reclamen més qualitat en el segell 100% garnatxa blanca.