Societat

societat

desallotjament

L’Assemblea Can Sanpere, de Premià, es mobilitza contra el desallotjament de la fàbrica

L’edifici, desallotjat aquesta matinada pels Mossos, és propietat de Núñez i Navarro i estava ocupat des de fa quatre anys per una vintena d’entitats locals que ofereixen propostes culturals, d’oci, esportives i socials

A les 19 hores es concentren a la plaça de l’Ajuntament

L’Assemblea Can Sanpere 100% Públic ha convocat una concentració per a aquesta tarda a les 19 hores a la plaça de l’ajuntament, després del desallotjament aquesta matinada per part dels Mossos, en compliment d’una ordre judicial. Amb el lema “no podran desallotjar la cultura popular”, el col·lectiu ha convidat els veïns de Premià a concentrar-se en protesta pel desallotjament de la fàbrica, d’uns 10.000 metres quadrats, que va ser ocupada fa uns quatre anys i és utilitzada per una vintena d’entitats locals que ofereixen propostes culturals, socials i esportives.

El portaveu de l’Assemblea, Xavi Álvarez, ha volgut disculpar-se amb els veïns que viuen prop de l’habitatge de Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, per la cassolada improvisada que han dut a terme a les 5 del matí i que, segons Álvarez, ha durat uns deu minuts. Aquest acte ha tingut la resposta del primer tinent d’alcalde, Miquel Ángel Méndez, que ha assegurat que, si fos per ell, parava la possible expropiació de la finca que es planteja el consistori perquè l’Assemblea “no mereix continuar el procés”.

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquesta matinada l’antiga fàbrica Can Sanpere de Premià de Mar sense incidents, segons han informat fonts policials, que també han afegit que al seu interior no hi havia ningú. L’operatiu s’ha dut a terme a partir de les tres en compliment d’una ordre judicial. L’edifici és propietat de Núñez i Navarro i estava ocupat des de fa quatre anys. El passat 5 de maig, més de 200 persones es van concentrar a les portes de la fàbrica en una protesta convocada per la L’Assemblea Can Sanpere 100% Públic, crítica amb el govern local per la seva manca de suport, i van aturar el desallotjament previst per a aquell dia.

El portaveu , Xavier Álvarez, va recordar aleshores que fa tres anys la vila va celebrar una consulta popular per decidir el futur de l’equipament que va determinar que el 80% dels veïns volia que l’Ajuntament l’expropiés i el destinés a zones verdes i equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia