Societat

Esports

Vela llatina a les aigües de la Torre i Calafell

Una vintena d’embarcacions participants a la III Trobada de Vela Llatina de Calafell, que arrenca aquest divendres, faran estada diumenge a Torredembarra, on se celebrarà la I Trobada de Vela Llatina del municipi. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació de Gussiaires Baix a Mar. El vicepresident, Xavier Mercadé, explica que la iniciativa ha sorgit arran que l’entitat ha incorporat una secció de vela llatina amb dos bastiments que se sumen als dotze gussis ja existents. “Per a la Torre serà un moment important per donar a conèixer el patrimoni mariner que tenim.” La trobada s’iniciarà a les onze del matí amb projeccions del documental Baix a Mar. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX i una exposició de llibres de vela llatina. A les dotze es rebran les embarcacions de vella llatina a la mar i després serà l’assossada i la treta a l’antiga d’alguns bastiments. Les embarcacions es podran visitar al port fins la tarda.

Prèviament, les barques seran a Calafell des d’avui mateix per a la III Trobada de Vela Llatina, que se celebra coincidint amb la Fira del Mar de dissabte i diumenge. Les parades es podran visitar vora l’antiga Confraria amb exhibició d’oficis antics de la mar, cercaviles, l’arrossejat popular, jocs i contes, la recreació d’una subhasta de peix antiga i sortides a bogar en llagut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.