La festa major de la gamba de Palamós
Èxit de la quarta edició de la fira, amb 20.000 tiquets venuts
Les xifres parlen per si soles. Un total de 20.000 tiquets venuts, 200 quilos de gamba fresca venuda i més de 4.000 tastets servits són els principals indicadors de la quarta edició de la Fira de la Gamba de Palamós, que es va celebrar ahir i que va tenir la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
Aquest esdeveniment l’organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de la confraria de pescadors local i les entitats comercials i de la restauració del municipi. A més, té la participació de les empreses certificades amb la marca de garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. També té el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat i el patrocini d’Estrella Damm.
Un dels aspectes més rellevants de la fira va ser les demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs professionals com Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà –ambaixador de la gamba de Palamós 2017 i estrella Michelin des del 2010–; Quim Casellas, del Casamar de Llafranc i estrella Michelin des del 2011; i el cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué.