La Conca de Barberà s'adhereix a la declaració «El vi, nutrició i salut»
Els representants del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, David Rovira, Andreu Domingo, del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà, i Oriol Guevara de Fivin (Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició) han signat la declaració El vi, nutrició i salut que Fivin està fent extensiva a tot Catalunya i a l'Estat espanyol, per tal d'explicitar públicament que el sector vitivinícola forma part de la cultura i tradició catalanes amb l'especial arrelament del vi al territori català i a la cultura centenària que ens envolta.
Dins el marc de la línia de treball del programa europeu Wine in Moderation, la Fivin també promou a l'Estat espanyol l'increment de la responsabilitat en el consum de vi, amb l'objectiu de fomentar unes pautes correctes de consum moderat i conscienciar la població de la importància de l'alimentació sana i equilibrada.
Van donar suport a la declaració, els alcaldes dels municipis de Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, Forès, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Rocafort de Queralt, Sarral, Senan, Solivella, Vallclara, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. La DO Conca de Barberà, amb un total de 23 cellers inscrits, dels quals vint són embotelladors, té 5.600 hectàrees de vinya i 1.300 viticultors.