Societat

homofòbia

El col·lectiu LGTB porta el mestre del Gili i Gaya al síndic

No es creuen les disculpes del professor i acusen la delegació d’Ensenyament de pressionar els alumnes perquè les acceptin i es tanqui el cas

Presentaran també una demanda davant del Departament de Treball

L’associació Colors de Ponent, que actua en defensa del col·lectiu LGTBI a Lleida, i el sindicat estudiantil SEPC van anunciar ahir que presentaran denúncies davant dels departaments de Benestar i Família i el de Treball, i davant del Síndic de Greuges per les paraules i les actituds homòfobes del professor de l’institut Samuel Gili i Gaya de Lleida. No volen que hi hagi impunitat, i això creuen que és el que pretén el Departament d’Ensenyament, que divendres va organitzar un acte de conciliació entre els alumnes i el professor a la seu de la delegació de Lleida. Allà, el professor va llegir un text de disculpa, i els alumnes van acabar mostrant la seva acceptació.

Però, segons un comunicat que van emetre després els alumnes, la seva intenció no era aquesta, sinó que es van veure pressionats pels responsables de la delegació d’Ensenyament per acatar l’acceptació. “El professor va ser convençut per llegir un text de menys quatre línies” que no els va satisfer, segons el comunicat. “Els alumnes ens vam veure sols davant dels professionals d’Ensenyament, amb el delegat Cullerés al davant, que no donaven per vàlids els nostres arguments.”

Ahir, el SEPC i Colors de Ponent van sortir en la seva defensa i van afirmar, en declaracions recollides per ACN, que demanar perdó és necessari però no eximeix l’administració d’obrir un expedient. Ho denunciaran al Departament de Treball, que és, asseguren, qui té potestat sancionadora, i també al Síndic de Greuges, perquè consideren que Ensenyament hauria d’obrir un expedient al professor. Des de l’associació lamenten que no s’estan aplicant ni la llei d’educació de Catalunya 11/2014 ni les normes de règim disciplinari de funció pública de la Generalitat. “Això no pot quedar així”, va assegurar la portaveu de Colors de Ponent, Sandra Castro, que recorda que des de l’associació es dons servei d’atenció psicosocial a joves i adolescents.

LA FRASE

No s’hi valen disculpes, s’han saltat la llei perquè no s’hi contempla la mediació en cas de LGTBI-fòbia
Sandra Castro
colors de ponent

LA XIFRA

7
adolescents estan patint altres casos de LGTBI-fòbia a Lleida, “molt greus”, segons Colors de Ponent.

Demanen una reunió amb la consellera

També hi ha intervingut l’Observatori contra l’Homofòbia, de la Plataforma LGTBI catalana, que ha emès un comunicat criticant l’arxiu per part de la Generalitat de l’expedient sancionador al professor. L’Observatori considera que s’intenta deixar impune “una greu vulneració dels drets de les persones LGTBI”.

La Plataforma LGTBIcat ha demanat una reunió amb la consellera Dolors Bassa per demanar explicacions “davant la deficient instrucció d’aquest greu incident”, i dona suport a la demanda davant del Síndic de Greuges perquè insti el govern de la Generalitat a sancionar els fets.

A part del es denúncies, des de Lleida Colors de Ponent estudia també realitzar accions de protesta “davant aquesta insuportable mostra d’impunitat”, amb un tancament de l’expedient fet “saltant-se la llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia