Societat

societat

Tornen les concentracions per exigir l’acollida dels refugiats

Barcelona, Tarragona, Calafell i la Jonquera van ser escenari ahir de concentracions per reclamar a l’Estat que compleixi d’una vegada per totes amb les obligacions internacionals en matèria d’acollida de refugiats. Els actes van ser organitzats per la coordinadora Obrim Fronteres amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la idea de reprendre el fil de la massiva manifestació que es va fer el febrer passat a Barcelona. A la capital del país, la concentració d’ahir es va fer a la plaça de Sant Jaume, on desenes de persones amb pancartes i amb les cares dels líders europeus van escoltar la lectura del manifest reivindicatiu. A la Jonquera el punt de trobada va ser el pas fronterer de la carretera N-II, on es va interrompre el trànsit durant una estona i s’hi va desplegar una pancarta amb el lema “Els drets humans no tenen frontera”.

La mobilització en defensa dels drets dels refugiats vol que vagi més enllà de l’àmbit del carrer. Per aquest motiu, la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades ha proposat que tots els alumnes i professors es vesteixin de color blau dimarts, coincidint amb el dia mundial, amb el lema “De blau pels refugiats”, a més de realitzar als centres educatius petites accions com recitar poemes i cançons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia