L'Espluga torna a vestir els armats

Fa més de quaranta anys que l'Espluga de Francolí no tenia armats. Ahir a la tarda es va fer un acte públic per donar a conèixer la recuperació d'aquest element tradicional. La recuperació dels armats de l'Espluga ha estat possible per la campanya engegada per la Confraria del Sant Enterrament i amb el suport de l'Ajuntament, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. La nova associació dels armats de l'Espluga està formada per 20 soldats i actuarà per primer cop la primavera vinent. La Confraria del Sant Enterrament va començar a recuperar, l'abril passat, la Processó del Sant Enterrament amb elements com el vestuari, la música i la restauració dels tabernacles. En el cas dels armats, havien desaparegut fins i tot els vestits i les armadures, i el seu renaixement no ha estat senzill. Els soldats portadors de les llances tenen les diferents edats amb què es distribuïen les legions romanes, és a dir, els hastatus (joves), els prínceps (adults) i els triarius (veterans). Ahir també va actuar l'agrupació d'armats de Montblanc.

El projecte ha rebut el suport del Diables de l'Espluga, que assumiran la secció de tambors, i dels Grallers de l'Espluga, que participen en la formació i que actuarà a la processó en l'àmbit musical, igual que l'abril passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.