Infraestructures

Enderrocament de la seu de la Brigada d'Obres de Torrent per construir el Campus de la Universitat Catòlica

Es construirà la Facultat de Ciències de l'Esport i altres facultats afins en que els estudiants del poble tindran prioritat

La Universitat Catòlica de València, ha iniciat les obres de demolició de les fins ara instal·lacions de la Brigada d'Obres de l'Ajuntament, amb l'objectiu de començar a dissenyar el campus universitari previst.

La inversió que realitzarà la Universitat Catòlica supera els 14 milions d'euros i està previst que aquesta instal·lació aculla 1.500 persones entre estudiants, professorat i personal no docent, amb una generació d'ocupació per a 300 persones.

la discrepància sobre la valoració realitzada per l'Ajuntament, manté els grups de l'oposició, sindicats i associacions ciutadanes de Torrent en posicions ben diverses. Mentre que per als primers, amb la construcció de les facultats de la Universitat Catòlica revaloritzarà la zona, per a la resta de grups i associacions situades diametralment oposades a aquesta infraestructura no veuen amb bons ulls el que consideren «un regal innecessari a la institució catòlica».

La infraestructura universitària es basteix sobre una parcel·la municipal d'uns 5.000 metres quadrats, cedida per a 35 anys, moment en que revertirà sobre el patrimoni local.

El conte de la lletera

PERE ROSSELL

Conèixen el conte de la Lletera? Doncs a simple vista, aquesta infraestructura que tot just ara comença a enderrocar-se, per donar pas a unes instal·lacions universitàries catòliques, té tota la pinta de ser la substanciació d'aquest conte. Els actuals administradors torrentins basen la seua defensa en que hauran replegat per al patrimoni municipal, uns edificis i unes instal·lacions que abans no disposaven però no diuen que això serà d'ací a 35 anys i que mentre això passa, la Brigada d'Obres i tota la seua estructura, ha de pagar un lloguer al polígon industrial per un valor quasi astronòmic. Una vegada més tornem a presenciar com es fa un pa com una coca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.