Infraestructures

Els canvis al túnel, en marxa, segons Feique

La química havia demanat a Foment que hi poguessin passar matèries perilloses

La patronal química estatal Feique ha avançat que el Ministeri de Foment ja li ha comunicat que ha pres la decisió de redactar una nova modificació del projecte del túnel de Lilla –tasca en què es trobaria ara–, per tal que hi puguin transitar mercaderies perilloses. Els agents econòmics del Camp, amb la química al capdavant, havien denunciat a final del 2009 que un enduriment recent de la normativa europea ADR havia deixat desfasat el disseny original, que, si s'hagués executat com estava previst, no permetria el pas d'aquesta càrrega. Al gener, la subdelegació va assegurar que ja s'estava estudiant, i fins i tot va xifrar en més d'un milió el cost dels canvis, però Foment no ha confirmat ara que hagi aprovat cap modificat. Josep Lluís Aymat, portaveu dels transportistes, deia ahir que li “consta” la voluntat política de fer la modificació, però no pas que s'hagi fet encara.

Fonts de Feique, en tot cas, han afirmat a El Punt que el túnel «es farà amb tota la qualitat tecnològica d'una obra executada el 2010, i no tindrà cap problema», si bé han recordat que, en darrer terme, l'autoritat competent en matèria de trànsit és la Generalitat, que, per tant, serà qui haurà de catalogar el túnel (hi ha cinc possibles classificacions, de la A a la E) segons la perillositat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia