Infraestructures

A l'Aldea, el bou porta pancarta

El municipi inicia les festes amb un bou capllaçat reivindicatiu per reclamar la represa de les obres de la variant i els correbous de l'Ebre

L'acte taurí manté tallada durant mitja hora l'N-340

“Haver aturat aquestaobra ha estat un acte irresponsable”, va dir l'alcalde, Dani Andreu

L'Aldea ha tret la pols de les pancartes i ha tornat a sortir al carrer per reclamar la variant de l'N-340. Fa dos anys ja ho va fer, en aquell moment per reivindicar l'inici de les obres i ara ho torna a fer per exigir que no s'aturen aquelles obres que tant va costar que comencessen i que, paradoxalment, fins al 31 de juliol eren les úniques que el Ministeri de Foment estava executant a les Terres de l'Ebre.

Poble taurí com tants altres del Baix Ebre i del Montsià, el tràngol de veure com l'empresa que executava la variant plegava estris i marxava l'han patit pocs dies abans de les festes majors, que de fet van començar ahir. Lluny que això siga un problema, els aldeans ho han transformat en un avantatge i han decidit aprofitar la festa per fer sentir les seues reivindicacions més fort. El primer exemple es va viure ahir amb el bou capllaçat, el primer acte de les festes majors, que va sortir a dos quarts de set de la tarda del mig de la travessia de l'N-340 a l'inici del poble venint des d'Amposta. El precedia un vehicle amb les pancartes amb què el 2008 els veïns del poble van tallar tantes vegades l'N-340 amb els lemes “L'Aldea diu prou. Variant, ja!” i “Alliberament de peatges, ja”. “Ja hi tornem a ser”, deia l'alcalde Dani Andreu, vestit per anar a córrer el bou. “Haver aturat aquesta obra és un acte irresponsable, fora de lloc i que no ha estat analitzat”, manifestava indignat Andreu tot posant èmfasi que la variant de l'Aldea no és només una via de comunicació, sinó una infraestructura de seguretat “que permetrà alliberar el nostre poble del risc d'accidentalitat que pateix”, hi afegia.

El bou capllaçat d'ahir que va tallar durant aproximadament mitja hora la travessia de l'N-340 a l'Aldea va creuar de punta a punta el poble seguit per desenes de veïns, més o menys conscienciats del problema que representa per al poble haver de continuar aguantant indefinidament un volum de trànsit al voltant dels 15.000 vehicles diaris. Mentrestant, camioners i conductors s'ho miraven amb paciència des dels seus vehicles fent cua. El bou capllaçat d'ahir és només el primer d'una sèrie d'actes reivindicatius. De fet, dissabte vinent hi ha convocada una manifestació on s'han convidat tots els alcaldes de les Terres de l'Ebre i representants del teixit social i econòmic del territori. L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, espera almenys una resposta de Foment i, si després de la manifestació de dissabte l'Estat no reacciona, amenaça amb una veritable “guerra de guerrilles”.

Bous més que mai

La variant no va ser l'única reivindicació ahir a l'Aldea. Al bou capllaçat de la tarda, no van haver-hi pancartes que hi fessen referència però la reivindicació era doble. “Volem defensar també els correbous de les Terres de l'Ebre i que es deixi de manipular la nostra festa”, assenyalava l'alcalde, tot explicant que per al bou embolat de la nit havien de desplegar una pancarta amb el lema “Bous de les Terres de l'Ebre, més que mai”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.