Infraestructures i serveis

El nou pou de Santa Coloma no dona l’aigua esperada

L’Ajuntament es planteja fer una altra perforació per trobar una àrea amb més capacitat d’extracció

El nou pou que ha perforat l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners per intentar solucionar els recurrents problemes de falta d’aigua del municipi en períodes de sequera no compleix les expectatives i el consistori es planteja, ara, reiniciar la tramitació per buscar un altre punt més favorable. Pep Prat, regidor de Medi Ambient, explica que els últims estudis d’aforament sobre la capacitat d’extracció d’aigua del nou pou, perforat el febrer passat a la plaça Joan Salvat-Papasseit, indiquen que només se’n podrien extreure uns 4.500 l/h. Les expectatives màximes i ideals eren trobar un pou de què es poguessin extreure uns 80.000 l/h, i com a mínim uns 8.000 l/h. Amb aquests resultats, Prat admet que “no pinta bé” i que l’Ajuntament s’haurà de plantejar tancar aquest expedient i iniciar-ne un altre per buscar un punt més favorable. “Aquests 4.500 l/h només representarien un 1% del que necessitaríem diàriament a l’estiu en període de sequera; per tant, no justificarien la inversió”, diu el regidor. Amb tot, Prat considera que caldrà insistir i tornar a començar fent un segon intent en una zona propera.

Mentrestant, l’Ajuntament també està pendent de les anàlisis que han de confirmar que la poca aigua trobada sigui de qualitat.

En període de sequera, quan l’aigua escasseja, l’Ajuntament ha de sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que deixi passar més aigua a la riera des del Pasteral per realimentar els pous. La recerca d’un nou pou ha de permetre superar aquesta situació. “Malgrat el mal resultat d’aquest primer intent, hi haurem d’insistir i seguir buscant”, considera el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.