Planta solar a la depuradora de Castelló
Instal·len 234 plaques en una superfície de 1.200 m² i s’estima que produiran 156 MWh
L’ha finançada l’UTE que gestiona la planta del Consorci d’Aigües Costa Brava
El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ha fet instal·lar una planta solar fotovoltaica al costat de la depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Castelló d’Empúries, situada a Empuriabrava. El finançament ha anat a càrrec de la unió temporal d’empreses (UTE) Servei de Sistemes de Sanejament en Alta CCB-ELA, formada per Facsa i Constructora de Calaf, a les quals el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona té adjudicada la gestió dels sistemes de sanejament d’aigua en alta a la zona nord. Les obres, que han tingut una durada de dos mesos, han comportat una inversió de 108.870 euros, sense IVA.
En total, s’han col·locat 234 plaques solars en una superfície de 1.200 m², amb una potència total instal·lada de 105,3 kW. Per optimitzar-ne l’actuació, es van fer prèviament estudis que han permès dimensionar la potència de la radiació solar i localitzar la ubicació més adequada. En aquest sentit, les plaques estan instal·lades sobre estructures de formigó que permeten una inclinació dels mòduls, amb la qual cosa es redueixen les accions del vent, molt freqüents i importants a l’Alt Empordà. La producció d’energia anual estimada és d’uns 156 MWh en autoconsum a la mateixa depuradora.
Es calcula que això suposarà un 21,5% del consum mitjà anual de l’equipament i contribuirà a una reducció important de la factura elèctrica. Durant l’estiu, es pot arribar fins a un màxim de 550 kWh/dia i a l’hivern, a uns 300 kWh/dia.
El president de la Diputació, Miquel Noguer, va destacar ahir l’aposta per la sostenibilitat que suposa l’obra. L’alcalde de Castelló, per la seva banda, valorava molt positivament aquesta acció i indicava que l’acció se suma a les que ja estan fent des de l’Ajuntament.