Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Figueres rehabilita can Sagrera, ara en molt mal estat

Can Sagrera, el magatzem de la brigada de Figueres situat al costat del cementiri, necessita una posada al dia urgent. Ara el govern de la ciutat treu a concurs els treballs de millora. Aquest espai s’utilitza actualment també com a vestidor dels serveis urbans de la ciutat i el seu estat deplorable havia estat denunciat pel comitè d’empresa i la junta de personal de l’Ajuntament l’octubre de l’any 2022.

Els treballadors afirmaven llavors que les pluges que s’havien produït unes setmanes abans havien deixat al descobert la situació i asseguraven que l’espai no només era “ insalubre”, sinó que “atemptava contra els principis bàsics de seguretat en el treball”.

A més, molt molestos per la situació, asseguraven que ho havien posat en coneixement dels responsables municipals a finals de setembre i que fins aquell moment ningú els havia donat cap resposta.

En aquell moment, fonts del govern municipal van assenyalar que hi havia un projecte de reposició i millora de la coberta i també dels vestidors que havia estat aprovat el 16 de juny. A hores d’ara, aquest espai construït l’any 1965 no ha estat encara millorat. Ahir en la junta de govern local de Figueres es va aprovar l’expedient de contractació.

Inicialment els treballs s’havien de dividir en dues fases i necessitaven una inversió de 440.197 euros. Els treballs haurien de durar vuit mesos. L’espai té una coberta de fibrociment que complicarà la reforma. Aquest espai situat a la zona d’accés al cementiri municipal la brigada el fa servir com a magatzem de material i vehicles, i també com a vestidor.

El projecte aprovat i que ara es posa a licitació preveu que la nova coberta estarà formada per un panell sandvitx de planxes d’acer amb aïllament de poliisocianurat (PIR) amb prestacions al foc millorades. Els vestidors tindran una nova instal·lació d’aigua, sanitaris i un nou sanejament.

LA XIFRA

440.197
euros
és el cost dels treballs de rehabilitació de can Sagrera, la seu de la brigada de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.